household

10 husplanter for bedre hjemmefluftkvalitet

Tilbage i 1980 begyndte NASA at undersøge måder at levere ren luft i lukkede rum. Og efter mange års forskning bekræftede de, at husplanter forbedrer luftkvaliteten på forskellige måder. Det er temmelig fremragende at tro, at du faktisk kan dyrke frisk luft. Og at vide, at husplanter kan gøre alt fra at hjælpe med depression og fjerne skadelige VOC’er fra luften for at lindre sæsonbestemte allergier og befri luften af flygtige stoffer som formaldehyd, benzen og ammoniak indikerer, at de absolut er værd at de tre minutter om ugen vanding, der de kræver.

Mange mennesker er chokeret over at høre, at luften inde i deres hjem kan være overalt fra 3 til 10 gange meget mere forurenet end luften uden for- selv i en storby! Og tilsyneladende uskyldige ting som tæpper, rengøringsprodukter og neglelakfjerner afgiver dampe, der bidrager til nogle alvorligt forurenede indendørs luft. Selvfølgelig gør vi vores bedste for at bringe naturlige (og kemiske frie) jute-tæpper ind i vores hjem, bruge miljøvenlige grønne rengøringsprodukter, og jeg har faktisk svoret neglelak i de sidste par måneder (og måske for evigt)- men vi ‘D være fjols for ikke at erkende, at planter kan rense tingene endnu mere rundt i huset, især i betragtning af at NASA -genierne siger det.

Og selvom enhver form for plante er gavnlig for den luft, du indånder, pegede disse NASA-hjerneforhold faktisk de mest effektive luftrensende planter derude. Så hvis du er på markedet efter en vis stor frisk luft, kan du prøve at hente disse især rensende sorter.

Bambus Palm

Gummiplanter

Spider -plante

Engelsk Ivy (en af vores favoritter)

Janet Craig Dracaena

Dværgdato

Boston Fern (en anden af vores favoritter)

Fred Lily

Majsanlæg

Schefflera

Vores yndlingsvideoer

De er alle utroligt hårdføre planter, så du behøver ikke at bekymre dig om at have en sort tommelfinger med disse fyre. Og du behøver ikke at sprænge en plante i hver reserve tomme i dit hjem, to eller tre pr. Værelse er masser. At placere dem ved siden af din seng, på dit skrivebord eller andre steder, du bruger en masse tid (nær tv’et!) Hjælper dig med at høste deres luftrensende fordele fuldt ud. Åh, og hvis du har en hvalp, der kan lide at grave, har vi fundet ud af, at et lag flodklipper ovenpå jorden i hver planter er en effektiv (og attraktiv) måde at holde hvalpen til at klæbe til et minimum.

Hvad med jer? Har du nogen husplanter, der gør din dag (bonus, hvis de er umulige at dræbe)? Er der andre ideer til renere indendørs luft og lykkeligere lunger?

OPDATERING: Vi chattede om, hvilke planter vi kan klare at holde sig i live i vores eget hus her, så føl dig gratis for at tjekke dem ud.

Flere artikler fra Young House Love

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *