Storbritanniens smarteste hjem? Del 1

Hjemmet til Chris såvel som Clare Hunter har et standard stenudvendigt, der belaster det altomfattende kloge hussystem, der ligger inden for. Et hjem, der træffer intelligente autonome beslutninger i stedet for at afhænge af dets beboere for at drive fjernbetjeninger. Dr. Karam fra IDratek tager os med denne ekstraordinære installation, deres en masse detaljerede hidtil …

I en nylig artikel forklarede vi en IDratek-installation i en plejeindstilling, hvor dens unikke holistiske teknik muliggjorde enkel forsendelse af avanceret automatisering og dataindsamling med bitkrav om individuel interaktion samt meget lidt involvering af køberen ud over en ønskeliste med funktioner . Vægten var ekstremt meget på at have et diskret system, som ikke ville skræmme så godt som en ‘ven’ for den ældre beboer.

Denne gang tjekker vi en installation, der måske går til en mere ekstrem. Et fremragende eksempel på alsidigheden og skalerbarheden af ​​systemet såvel som opfindsomheden og kreativiteten af ​​dets ejere, som var og er ekstremt meget nedsænket i planlægningen, installation samt ‘skræddersyet’ deres system.

Da Chris såvel som Clare Hunter begyndte på deres selvopbygningseventyr, var de for nogle år siden ivrige efter at producere et fysisk opholdsstue, de måtte forme til at være deres eget, såvel som husautomation (HA) var en afgørende innovation at inkludere . Ikke kun som en tilføjelse, dog ekstremt meget del af helheden såvel som en afgørende aktivering. Vi bad Chris om at give os lidt baggrund og fortælle os noget om, hvad de ønskede at opnå:

Det kloge hus, vi ønskede

”Ikke at blive klar, angivet, at vi måske ville oprette ting, der passer til os meget bedre. Webstedet var landsbyfyldning og ganske lille, hvilket gjorde det til en vanskelighed at opnå noget, vi var glade for. Vi var nødt til at tro på hvad som helst med omhyggeligt, såvel som vi ofte opdagede os vanskelige og afgår fra normen, både med huset såvel som med husets automatisering. Vi ønskede logi, der fungerede godt for os, leverede komfort og komfort, åben plan, godt isoleret såvel som med stor akustik en prioritet. En stor familie og/eller gode venner, der opholder sig on-occasion, så også omgængelig, ecomonic, lille miljøpåvirkning, såvel som vi ikke havde nogen bekymring for at anvende specificering af kunstteknikkerne. ”

Med hensyn til fysisk layout er boligejendommen placeret på en skråning, der beskæftiger sig med øst, såvel som er lagt på tre etager med trappen i midten. Fra fronten, på jordoverfladen, er der garagen med kælder ud over (vært for en lille svømmemaskine). Op ad trappen er der en åben plan køkken-diner til venstre og gæstens logi med medieområdet til højre. Begge åbner på haven, og op igen til øverste etage er der et åbent soveværelsesområde til venstre og et lounge / forskningsundersøgelsesområde til højre. At løbe op med midten, hver side af trappen, er et par servicekanal skorstene. Disse stiger op fra plantepladsen såvel som åben ind i hver etage, begge store nok til at passe til ventilationskanalarbejde. Alt i alt lidt anderledes end den foregående tre-sengs semi ‘.

Chris ‘hjemmeautomatiseringsambitioner blev fjernet fra starten …

”Med House Automation tog vi en beslutning om at gå al metoden-fuld automatisering og ingen traditionel tilbagefald. Hvis biler og lastbiler helt kan afhænge af computere til motoradministration / person-komfort / supporttjenester, hvorfor ikke et hus? De er ekstremt meget bedre til det, så hjemmet skal også være. Vi kiggede især på EIB / KNX, C-BUS, Niko, Dupline, Enocean, IDratek samt senere Velbus. Alle havde fordele, forskellige blandinger af omkostninger, kapacitet, topologi, intelligens, datalogging, pålidelighed, support, fleksibilitet, udseende, DIY, Waf. Vi valgte IDratek til alle disse, dog hovedsageligt for dens intelligens, dens overkommelige priser, gør-stand til at være såvel som dens udsigter til fremtidig udvikling ”

Programmet var vi glade for at blive valgt til deres projekt, men vi så aldrig for os, hvad det ville blive. Vi er bestemt bevidste om nogle ganske store installationer, i meget større egenskaber, men vi regner med, at Chris såvel som Clares system er et af de mest betydningsfulde, vi har set i et enkelt hus-såvel som de bestemt har kommet op med nogle fantasifulde anvendelser.

Jeg kan bare lide et par af deres afgange fra normen. For eksempel i denne tidsalder med berøringsskærmsteknologi er deres LED-tilstandskiltkoncept næsten som at have et vintage radiosæt. Men at forstå ekstremt godt den humungous mængde info, deres system genererer, minut for minut, jeg kan godt forstå, at det virkelig er fordelagtigt såvel som ikke kun et spørgsmål om en nostalgisk visuel appel. såvel som til at forbinde en designbane til nøjagtig den samme automatiseringsstruktur! Hvad der også imponerer mig, er de mange komplekse funktioner, de har implementeret for sig selv, ved at bruge eksTensible cortexkonstruktioner. Dybdegående funktioner, der passer til deres specifikke miljø, der drager fordel af den generelle paraply.

”For os var dette afgørende-en glorificeret fjernbetjening og / eller super-smart programmør / termostat var ikke det, vi ønskede, HA var nødt til at gå længere, meget længere, samt være ikke-påtrængende og give kontekstfølsomhed, Ud over at være enkel at indstille og tilpasse sig og vokse i lyset af oplevelsen, såvel som nye ting kommer med. ”

Ved tallene

For at være ærlig har jeg opdaget det svært at tro på nøjagtigt, hvordan man komponerer denne artikel. Chris såvel som Clare har gjort så meget. Så til sidst troede jeg måske, at jeg bare må overlevere til Chris’s egen beskrivelse. Men inden jeg går, tror jeg, det er værd at levere en vis kontekst, i typen af ​​statistikker, samlet fra deres systemdatabase:

Det samlede antal fysiske moduler er 260-så over 1000 private netværksenheder, inklusive over firs belysningskredsløb, nogle direkte dæmpbare, nogle switch-emulering dæmpbar (jeg unge ikke), nogle bare almindelige tænd/slukket … sensing og kontrolaspekter (og Logik, selvfølgelig) til gulvvarme såvel som hot-water-tjenester, der inkluderer termiske butikker, solvarme, poolopvarmning samt operationelle funktioner. Jeg tællede over firs bevægelsessensorer (forestil dig batteriets udskiftning af rota, hvis disse blev trådløse) anvendt til sporing af belægning og sikkerhed såvel som omkring halvfems temperatursensorer – nogle til måling af lufttemperaturer, andre til administration af forskellige varme tjenester, såsom det Poolvand, solvarmesystem, termiske butikker, badevand, ledningsvand osv. Plus halvtreds fugtighedssensorer, meget mere end halvtreds lysniveau sensorer, femten dør- og vinduesensorer. såvel som over hundrede og halvtreds digitale input til ting som floatsensorer, lågsensorer, nærhedssensorer, apparatstatus; såvel som omkring hundrede & tredive trykknapper eller knapklynger (samlet privat knaptælling godt over tre hundrede). Hvad angår antallet af ændrede outputenheder, leverede jeg op med at tælle-dog skiver, tørre, luftgardin, poolpumper, poolpadle, vand-outlet solenoider, UFH og generelle varmesystempumper og ventiler, mikrobølger, tung dampovn , opvarmningsskuffe, ekstraktorfans. Du har sandsynligvis fået det generelle foto nu, og lad os selvfølgelig ikke ikke huske designbane! Otte panel-type moduler tilføjer intercom, syntetiserede tale og lyde rettidige tjenester, ud over infrarøde transceivere, såvel som der er to udvendige videointercom-enheder, femogtyve puls-output-strømmålere, syv flowmålere … OK, jeg Tro på, at jeg meget bedre stoppede der.

Det samlede antal cortex -objekter er næsten 2200 – hver en repræsentation af en fysisk gadget i software eller et abstrakt emne såsom logiske porte, makroer, menuer, opvarmningskontrollere såvel som så videre. Hver privat vare har sit eget opførselsparadigme såvel som indstillinger såvel som flere softwareapplikationsindretninger til andre objekter (deraf navnet, cortex).

Chris såvel som Clare kører stadig systemet ved hjælp af en miniitx -platform, der venter på en opgradering til noget meget mere kraftfuldt, når budgetplanen muliggør, og de har til sidst afsluttet at afslutte huset, for at øge lydhørheden og give vækst mulighed for at omfatte meget mere avanceret Video, der administrerer fra CCTV osv., Der er endnu ikke gjort noget forsøg på at bruge de betydelige eksterne forbindelsesfunktioner-Cortex-serveren, e-mail, SMS samt mobile valg-som venter på en ny routerinstallation. Så over til Chris …

Vi har lige for nylig afsluttet bygning og montering, så vi er nu hektisk clearing- og oprydning, maleri og maleri samt begynder at gå i gang-det vil vare et stykke tid, før det ser helt ud, og mens det er alt sammen Elektrikken testes fuldstændigt, støvforholdet tvinger os til at holde patch-paneler og kommende forretninger tapet over eller fuldt folket (og ikke brug).

Vi troede meget omhyggeligt om nøjagtigt, hvordan vi kabler-vi ønskede fuld, alsidig såvel som (som om det er muligt) fremtidssikre faciliteter til praktiske omkostninger. Så vi minimerede antallet af steder til tråd-til (til omkring fyrre-ca. et tredje antallet der var i vores tidligere helt almindelige tre-sengs semi ‘, som overhovedet ikke havde nogen ha). Vi kablede derefter og vattede og kanaliserede til ethvert sted, så omfattende som vi måtte:

Mains – Let såvel som strøm (radial, ingen ringe)

CT100 – TV, radio og tid (via DAB)

CAT-5E UTP-Point-to-Point-forbindelser

CAT-6 UTP-Netværksforbindelser

CAT-5E FTP Idranet-Sensorer & aktuatorer

Vand – varmt såvel som køligt plus squander + 24V forsyning

Ventilation – Integrerede indløb samt forretninger

Røg- og brandsensorer

Mængder af hvert program varierer med sted såvel som ikke snarere hvad der går til ethvert sted (for eksempel vand), såvel som nogle gange løb vi tentakler ud til tæt på steder for lys. Vi udarbejdede borde for folk at arbejde, men uanset hvad der er ansporet fra beggePlantrommen (vand og luft og vakuum, der går op ved hjælp af servicekanalerne på hver sider af trappen, derefter ud inden for gulvet til hvert sted) eller fra node0, på midterste etage (elektriske, der forlader top såvel som bund, Direkte ind i gulve og stråler derefter ud til placeringerne). Vandkæmper rør nødvendigvis går deres egen vej, selvfølgelig.

Vores knudepunkt nul

Forbrugerenheder-otte enheder (fire strøm, fire lys) hver med en RCD og generelt en MCB pr. Placering

24/7 pc (miniitx), der er afsat til at køre cortex og iDdranet-fodre to IPS intelligente strømforsyninger, med ekstra store batterier til at dække til strømafskæringer, fodring af otte forbindelsesbokse, fodring af fri-topologiske sporer til modulerne på ethvert sted

Nas

CT100 patch-panel

Cat-5e patch-panel

CAT-6 Ethernet-switches

24V strømforsyning

Solarlogic-hengiven til vakuum-rør med tag

Genvex Optima 310 Controller – til MVHR

MGE UPS-Dækker 24/7 PC, Solarlogic, Solar Pump, Node0-Lights

Vores UPS varer cirka tre timer, men vi online i landet, så når budgetplanen gør det muligt for vi kræver at tilføje en invertergenerator (100A PME-forbindelse, der kommer ved hjælp af overhead-strømledninger med transformere på toppen af ​​polerne fra institutionen, der er tilbøjelig til vejret) . Alt i alt vores samlede ledningskørsel, alle typer, kom omkring 17 km.

Nu tjekket del 2 – i del 2 se på disse ledninger i detaljer, ud over gode tilbud meget flere billeder af dette bemærkelsesværdige husautomatiseringssystem.

www.idratek.com: Mere IDREK: Flere kloge husinstallationer

Ønsker mere? – Følg os på Twitter, som os på Facebook, eller tilmeld dig vores RSS -feed. Du kan endda få disse nyhedshistorier leveret ved hjælp af e -mail, direkte til din indbakke hver dag

Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mere

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *